univalmentaja

Univalmentaja Miia Soranto

Moni tuntee minut tämän verkkokaupan yrittäjänä, mutta harva ehkä tietää, että olen myös kouluttaja, liikunnan ohjaaja, sekä ravinto- ja univalmentaja. Nyt olen myös osa Fit4You -valmennustiimiä. Matka tähän on ollut erilainen kuin osasin koskaan kuvitella.

 

Vuosia sitten työskennellessäni kouluttajana huomasin, että en viihdy työssä joka on fyysisesti passiivista, vaikka itse työstä nautinkin. Työn vastapainoksi liikuin aktiivisesti ja ehkä valtavan tiedon halun vuoksi päädyin opiskelemaan työn ohella ensin ravitsemusta ja sitten liikuntaa, joista minulle lopulta tuli ammatti. Myöhemmin kun perheeseemme syntyi neljäs lapsi sekä kolmas uusi yritys Fit4you -verkkokaupan muodossa, valmentaminen jäi sivutoimiseksi. Kuljin sen jälkeen ikävän, mutta jollain lailla myös tarpeellisen matkan uupumuksen läpi, jonka taustalla oli selvittämätön unettomuus. Vuosia kestänyt krooninen unettomuus oli niin paha, että se vei minulta kyvyn harrastaa liikuntaa ja elää normaalia elämää, selvisin töistä vain sinnitellen. Minun annettiin ymmärtää, että mitään selvää syytä unettomuuteen tuskin tulee koskaan löytymään, en kuitenkaan hyväksynyt tätä vastausta ja toisin kävi. Kuitenkin vasta useiden vuosien väsymyksen jälkeen sain vastaukset joita kaipasin. Huomasin, että unettomuuden lääkkeetön hoito, on jotain missä meillä on vakavia puutteita. Silloin päätin ettei kenenkään toisen tarvitse käydä tätä taistelua läpi, jonka minä kävin, ja näin ammattini valmentaja alkoi uudelleen. Kaikkein väsyneimmillänikin päätin olla sitkeä, enkä antanut periksi, päätin opiskella enemmän unesta, kouluttauduin univalmentajaksi ja jatkoin unen opiskelua myös neurotieteen saralla. Lopulta olin muutakin kuin univalmentaja, olin uneton joka oppi nukkumaan. 

 

Kanssani tarkoitus ei ole tarkoitus vain oppia enemmän unesta tai kuinka oppia nukkumaan paremmin, vaan haluaisin jokaisen saavan mahdollisuuden olla enemmän se ihminen, joka todella haluaa olla. Voit olla energisempi työssä ja vapaa-ajalla, olla enemmän läsnä perheelle ja ystäville, olla hyvinvoiva ja terve tai mitä ikinä sinä elämässäsi tavoitteletkin. Laadukas uni on perusta kaikelle tekemiselle, se mahdollistaa laadukkaan mielekkään elämän. Mikään kunto-ohjelma, ruokavalio tai henkisen hyvinvoinnin menetelmä ei voi korvata asioita, joita uni tekee, vaikka nämä kulkevatkin yhdessä. Uni on välttämätöntä elämälle, mutta unen voima on myös valtava mahdollisuus meille jokaiselle.

Koulutus ja osaaminen:

Trainer4You Ravintovalmentaja

Liikunnan ammattitutkinto

Trainer4You Univalmentaja

Michigan University Sleep Neurobiology, Medicine and Society

 Minut löytää ja tavoittaa instagrammista @miia.soranto

Asiakkaiden suusta:

" Miia on ihmistaituri. Hänelle on äärimmäisen helppo puhua ja hän osaa rohkaista kyseenalaistamaan omia ajatusmalleja. Hän jämäkästi, mutta samalla pehmeästi ohjaa eteenpäin. Hänen seurassaan on yksinkertaisesti helppo olla. Erityisesti pidän siitä, että hän osaa ottaa huomioon ihmisen kokonaisuutena. Suosittelen!"

"Valmennus pyörähti sujuvasti, kommunikointi oli helppoa. Suurin vaikutus itsellä oli pään sisällä, vaikka valmennus ei siihen painottunutkaan. Parasta ajassa oli ihmisläheisyys ja "rento ilmapiiri". Saat asiakkaalle positiivisen fiiliksen. " 

Löydä muut Fit4You -valmentajat täältä:

Ravintovalmentaja Marika Hillgrén

Fitnnessvalmentaja Jussi Koivisto

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.