fitnessvalmentaja Jussi Koivisto

Voimavalmentaja Jussi Koivisto

Nimeni on Jussi Koivisto ja olen ammatiltani fitnessvalmentaja. Tai oikeastaan se on toinen ammattini papin työn ohella. Kummassakin ammatissa on kuitenkin kysymys hyvin paljon ihmisen ymmärtämisestä ja valmentamisesta. Kumpikin urapolku ovat auttaneet minua huomaamaan, kuinka läheisessä yhteydessä mieli ja keho oikeastaan ovatkaan. Ihmisten haasteet eivät useinkaan ole vain psyykkisiä tai fyysisiä, vaan samaan aikaan molempia. 

Urheilu eri muodoissaan on ollut minulle erittäin tärkeä asia lähes koko ikäni. Teini-iässä kilpauinti ja siinä menestyminen olivat ne tekijät, jotka selkeästi auttoivat keskittymiskyvyssä ja sitä kautta myös koulumenestyksessä. Siitä alkoi myös noin 30 vuotta jo kestänyt lihaskunto- ja saliharjoittelutausta eri muodoissaan. Isoin asia teininä oli kuitenkin itsearvostuksen lisääntyminen urheilun kautta. 

Urheilu on eri muodoissaan aina toiminut minulle  myös terapeuttina. Urheilun kautta olen voinut käsitellä mm. ilon ja pettymyksen tunteita sekä toisaalta saanut kasattua ajatuksiani paremmin. Mm. kilpauinnin, nyrkkeilyn, tanssin ja salibandyn kautta olen saanut elämääni todella paljon hyvää: upeita elämyksiä, oppinut kovan työnteon merkityksen, keskittymiskykyä, upeita hetkiä, mahtavia ystäviä sekä kehittynyt sen kautta kokonaisvaltaisesti ihmisenä. 

Viime vuosien aikana fitness on vienyt sydämeni. Samalla kun olen kilpaillut itse, olen myös opiskellut ja kasvanut valmentajaksi (II-taso). Toimin Team Voimalaitoksen päävalmentajana. Tiimimme on pärjännyt hienosti kisoissa tuoden useita finaalipaikkoja ja mm. tulokkaiden SM-hopean Wellness Fitness -lajissa. Fitnesskilpaurheilijoiden lisäksi valmennan fitnessharrastajia, pidän luentoja ja kirjoitan artikkeleita ja kirjoja.

Toinen polku elämässäni johti minut opiskelemaan teologiaa, väittelemään tohtoriksi ja tekemään tutkimustyötä, sekä työskentelemään pappina. Teologin ja papin työ ovat antaneet minulle paljon myös fitnessvalmennukseen. Kummankin ammatin ytimessä on aito halu ymmärtää ihmisiä. Urheilu- ja teologiataustani kautta käsitykseni urheilusta on muuttunut syvällisemmäksi. Tavoitteeni valmennustyössä ovat korkealla ja palkinnot tai elämän upein kunto on tärkeä kirsikka kakun päällä, mutta niitäkin vielä olennaisempaa on se, mitä ihmiselle tapahtuu tuon prosessin aikana. Tästä syntyy #ylivoima joita asiakkailleni tarjoan.”

Virallinen Fitnessvalmentaja (I- ja II-taso; Suomen Fitnessurheilu ry). Minulla on myös pätevyys valmentaa kansainvälisellä tasolla IFBB:n kilpailijoita. 

Paras saavutukseni valmentajana: Eve Luhtalan SM-hopea Wellness Fitnessissä tulokkaiden sarjassa. Olen myös toiminut fitnessvalmennuksen lisäksi myös mm. fysiikkavalmentajana muiden lajin kilpailijoille.

Virallisen fitnesskilpailutiimin Teamvoimalaitoksen päävalmentaja ja puheenjohtaja.

Fitnesskilpailija lajissa Men´s Physique.

Fitnessluennoija: esim.. Fitness Summer Camp 2019 sekä Nordic Fitness Expo 2019 ja 2020

Fitnesskirjailija/-kirjoittaja: Fitnessurheilija-lehti 1/2020. Kyseinen teksti löytyy suomeksi ja englanniksi täältä. Lisäksi minulla on valmisteilla fitnessiin liittyvä kirja.

Monipuolinen urheilija fitnessin lisäksi: kilpauinnista mm. kaikkiaan 48 arvokisamitalia sekä 3 Suomen ennätystä Mastereissa; nyrkkeilyä kilparyhmässä, hiphop-tanssia, joogaa, salibandyä/sählyä jne.

Monipuolinen koulutus, sivistys ja työkokemus etenkin teologina: mm. Teologian tohtori (vuodesta 2012) ja tiedemies (yhteensä tieteellisiä julkaisuja noin 3 väitöskirjan verran sekä paljon kotimaisia ja kansainvälisiä esitelmiä), kappalainen Tapiolan seurakunnassa, asiantuntija (mm. piispainkokouksessa sekä pappisasessori Espoon hiippakunnassa) ja kirkon korkeimmat papiston koulutukset (mm. ylempi pastoraali)

Asiakkaiden suusta:

"Jussi kanssa treenaaminen on ollut monipuolisesti kehittävää. Hänen kansaan on helppoa kommunikoida ja häneltä voi kysyä vaikeitakin kysymyksiä."

"Jussi on sosiaalisesti erittäin taitava ja voin kuvitella sen olevan suuri vahvuus myös valmentajana. Hän ei vain kuuntele, vaan kuulee, mitä ihminen vastapäätä kertoo. Uskon, että nykypäivän maailma tarvitsee enemmän Jussin kaltaisia valmentajia, jotka näkevät ihmisen kokonaisuutena ja lajille ominaisten vahvuuksien lisäksi pystyy valmentamaan ihmistä mindsetin kautta."

"Kehon muuttuminen omaa unelmaa kohti näkyy joka päivä ja olen enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen mitä saimme yhdessä aikaan. Kehityin urheilijana ja ihmisenä uudelle tasolle. Opin terveydellisistä vaikutuksista ja paljon liikesuorituksista, joka motivoi minua kokeilemaan uusia asioita ja siten nähdä mikä on minun keholle ja hyvinvoinnille parasta."

"Jussi on valmentajana kannustava ja osaava. Hyvien treeniohjelmien ja ruokavalion suunnittelemisen lisäksi hän ottaa huomioon myös henkisen hyvinvoinnin. Jussin kanssa on helppo puhua tai kysyä mitä tahansa mieleen tuleekaan."

"Jussi tukee valmennettaviaan kaikilla osa-alueilla. Hän antaa hyviä ohjeita paitsi treenaamiseen, myös ravitsemukseen, lepoon ja henkiseen jaksamiseen liittyen.On ollut ilo olla Jussin valmennettavana."

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.