Fitnessvalmentaja Jussi Koivisto

Minustako fitnessurheilija?

Muistan, kun olin katsomassa fitnesskisoja ensimmäisen kerran. Urheilijat näyttivät niin hyviltä ja kovakuntoisilta, että tuntui siltä kuin he olisivat toisesta maailmasta. Nyt kun olen itse toiminut jonkin aikaa lajin parissa, tuosta kokemuksesta on tullut kovin arkista. Vaikka edelleen
kisatapahtuma on aina huikea kokemus, katsoo niitä aivan toisesta näkökulmasta kuin ennen.

Se mikä ennen näytti lähes mahdottomalta, on nykyään hyvinkin mahdollista. Nykyään sitä ymmärtää, että lihasmassan ja vähärasvaisuuden lisäksi kyse on hyvin paljon myös illuusiosta: kisaväreistä, meikeistä, asuista, muusta stailauksesta, valaistuksesta, musiikista jne. Lisäksi se on tullut hyvin selväksi, kuinka kisakuntokin on hetkellinen tila, jota ei olekaan tarkoitus pitää koko ajan yllä.

Veikkaan, että moni muukin, joka on nähnyt fitnessiä iltapäivälehdessä, televiossa tai vaikkapa Instagramissa, pitää fitnessurheilijoita poikkeuksellisina ihmisinä – jopa niin poikkeuksellisina, että heitä joko ihannoidaan tai kritisoidaan perusteettomasti ja tunnepohjalta liikaa. Loppujen lopuksi kyse ei kuitenkaan ole mistään yli-ihmisitä, vaan aivan tavallisista ihmisistä. Toki fitnessurheilijoita
yhdistää usein kova työmoraali sekä pyrkimys terveelliseen elämään, oman lajin kannalta sopivaan lihasmassaan ja halu näyttää hyvältä. Fitnessurheilijat tulevat kuitenkin loppujen lopuksi hyvin monesta eri taustasta ja ammatista – löytyypä heidän joukosta jopa pappikin ;)

Fitnessurheilua voinkin suositella etenkin harrastusmuotona lähes jokaiselle – kilpailu taas sopii paremmin tavoitteellisemmille hurjapäille. Sinun ei siis tarvitse olla teräsmies tai -nainen aloittaessasi fitnessurheilua. Jos kuitenkin lähdet tuolle matkalle, saatat tuntea jonain päivänä itsesi sellaiseksi. Fitnessillä on harrastusmuotona parhaimmillaan paljon terveyshyötyjä, joista muutama alla:


1. Opit syömään terveellisesti.
2. Opit harjoittelemaan etenkin kuntosalilla oikealla tavalla, mikä tekee siitä kymmeniä
kertoja mielekkäämpää kuin sattumanvaraisesta hötkyilystä huonolla tekniikalla.
3. Opit lepäämään sekä panostamaan uneen ja terveelliseen elämään.
4. Jos harjoittelet poseeraamista, mm. ryhtisi, esiintymistaitosi ja itsevarmuutesi kasvaa.
5. Tunnet olosi paljon paremmaksi ja vahvemmaksi – koska voit paremmin ja olet vahvempi.
6. Pidennät hyvin todennäköisesti elämääsi ja teet siitä paljon laadukkaampaa.
7. Voit löytää itsellesi mielekkään harrastuksen, yhteisön ja lajin loppuelämäksi.
8. Lajin esteettinen puoli tuo mielihyvää sitä arvostavalle ja lisää näin hyvinointia

Toisin sanoen melkeinpä jokaisesta meistä on fitnessurheilijaksi, jos haluaa kehittää itseään niin fyyisesti kuin henkisestikin!

Tekstin on kirjoittanut Team Voimalaitoksen fitnessvalmentaja Jussi Koivisto

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.