Miten geenit vaikuttavat uneen ja palautumiseesi?

Miten geenit vaikuttavat uneen ja palautumiseesi?

Miten geenisi vaikuttavat unirytmiisi, stressinsietokykyysi ja palautumiseesi? Entä miten eri nautintoaineet ja lääkkeet toimivat kehossasi?

Geneettiset tekijät määrittelevät pysyviä ominaisuuksiamme ja esimerkiksi meille yksilöllistä uni-valverytmiä. Geenit vaikuttavat myös siihen millaisia taipumuksia meillä on, kuten kuinka tykkäämme liikkua ja millainen aineenvaihduntamme on. Lisäksi geenit ennustavat erilaisten sairauksien syntyä. On kuitenkin hyvä muistaa, että geenit ovat vain toinen puoli totuutta. Meidän oma toiminta, elämäntavat ja ympäristötekijät vaikuttavat yhtälailla sekä rytmeihimme, että terveyteemme. Itsetuntemus on kuitenkin oleellinen osa terveyttä ja hyvinvointia. Kun tunnemme itsemme ja geenimme paremmin, mahdollisuutemme vaikuttaa asioiden kulkuun ovat paremmat. 

Miksi unemme häiriintyy, miksi sairastumme, kuormitumme tai uuvumme, jos meillä olisi yhtä hyvä mahdollisuus elää elämäämme energisinä, tuotteliaina ja aikaansaavina? Hyvään terveyteen ja palautumiseen, joka 95% tapahtuu unen aikana, auttaa vain hyvä itsetuntemus ja sen pohjalta tehdyt itselle sopivat valinnat. 

Itsetuntemus on kykyä havainnoida itseään, kykyä tiedostaa tunteitaan, toiveitaan, tavoitteitaan ja ajatteluaan, sekä kehon tuntemuksiaan. Se on myös kykyä tunnistaa omia tottumuksiaan, uskomuksiaan ja käyttäytymismallejaan. Itsetuntemuksessa on kyse myös omien vahvuuksien, voimavarojen, heikkouksien ja kuormitustekijöiden sekä tarpeiden, motiivien ja arvojen tunnistamisesta. (Lähde: Työterveyspsykologi Marjo Pennonen 2021)

Usein kehomme kyllä viestittää meille siitä, milloin menee pieleen ja mikä itselle ei sovi. Hektisessä elämässä saatamme kuitenkin joko sivuuttaa nämä viestit tai emme kuule niitä ollenkaan. Ja aina lopulta viisas kehomme keksii kyllä keinot pysäyttää meidät, tuloksena voi olla työuupumus, masennus ja/tai unettomuus tai joku muu sairaus. Miten tätä voisi ennaltaehkäistä paremmin?

Aina ei tarvitse kuitenkaan oppia kantapään kautta. Nykypäivänä meillä on käytössä huipputeknologiaa ja osaamista, joka on helposti meidän jokaisen saatavilla. Geenitesti voi kertoa siitä, mikä on henkilökohtainen palautumisen- ja unentarpeesi, vuorokausirytmisi, sekä yksityiskohtia persoonallisuudestasi. Kun tunnet itsesi, voit suunnittella arkesi paremmin.

 

 

Kotimainen Evogenom Oy käyttää uusimman sukupolven geeniteknologiaa ja tarjoaa kattavasti erilaisia geenitestejä. Premium -geenitesti on aktiivisen ihmisen laaja tietopaketti itsestään. Se tuo tukea hyvinvointiin, arkeen sekä terveyteen. Se sisältää kaikki perustiedot laajennettuna sekä lisäksi hauskoja yksityiskohtia mm. hajuaistisi toiminnasta. Lue testistä lisää täältä

Saat nyt tämän kattavan Premium geenitestin + raakadatan (datapaketti DNA:stasi) SEKÄ lisätarjouksena nyt 2 haluamaansa lisätutkimusta edullisesti 149€ (norm. 290€).

Tarjouksen voit hyödyntää tilaamalla testin sähköpostilla osoitteesta  info@evogenom.com koodilla: MIIAPREMIUM

Lisätutkimukset voit valita seuraavista: Alzheimer, Astma, Keliakia, Diabetes, Verenpainetauti, Munasarjasyöpä, Reuma/nivelrikko, Rintasyöpä ja Eturauhassyöpä

Näytteen ottaminen on helppoa. Itse ottamasi sylkinäyte lähetetään analysoitavaksi pakkauksen mukana tulevassa postituskuoressa. 

Sähköpostitse ostajan nimi, osoite ja puhelinnumero sekä tarjouskoodisi että 2 lisätutkimusta sähköpostiin info@evogenom.com
Tekstin on kirjoittanut univalmentaja Miia Soranto yhteistyössä Evogenom Oy:n kanssa.
Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.